Typerä murtovaras vei iPhonen – puhelin johdatti poliisit suoraan kotiovelle

Digi · Stara.fi

Applen iPhone ja iPad -laitteissa on jo parin vuoden ajan ollut mukana toiminto, jonka avulla laite voidaan jäljittää hyvinkin tarkasti ja sen liikkeitä voidaan seurata myös kartalla. Äskettäin toiminto tuli kaikkien käyttäjien saataville.

Rikollinen kansanosa edustaa lähes poikkeuksetta vähemmän fiksua väkeä, joka ei – kaikeksi onneksi – ymmärrä juurikaan nykytekniikan päälle. Näin ollen rikolliset vievät yhä edelleen mukanaan myös Applen laitteita, joiden avulla heidän piilopaikkansa saadaan kuitenkin selvitettyä hyvinkin nopeasti ja helposti.

Tuoreimmassa tapauksessa suositun englantilaisen Eastenders-hittisarjan tähti Scott Maslen joutui murtovarkauden uhriksi. 20-vuotias murtovaras tunkeutui tähden miljoonalukaaliin ja varasti myös iPhonen. Tämän jälkeen puhelin johdatti poliisit suoraan murtomiehen kotiin, josta löytyi myös runsaasti muuta varastettua omaisuutta. Ensimmäinen iPadin avulla varkaat kiinni saanut julkkistähti oli aikoinaan The Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am. Sittemmin joukko on kasvanut huomattavasti.