Singlearvostelussa BB Salby : Missit, mallit, miljonäärit…

Singlet · Stara.fi

Suomalainen hiphop-artisti BB Salby tuli tunnetuksi vuonna 2004 julkaistuaan ensimmäisen albuminsa Sattumien summa. Sittemmin BB Salby oli otsikoissa muiden muassa Suomen jääkiekkomaajoukkueen merkeissä, kun hänen kappaleitaan kuunneltiin MM-kisojen pukuhuoneessa.

Nyt BB Salby on julkaissut tulevan albuminsa uuden singlen nimeltä Missit, mallit, miljonäärit… Kappale on kepeää suomenkielistä kesäfiilistelyä ja biisin nimen mukaisesti lyriikat pyörivät pääosin kaunotarten, rahan ja kuohujuoman ympärillä. Arroganssia ja uhoa riittää siis vaikka muille jakaa. Salbyn flow on parhaimmillaan hyvinkin soljuvaa, mutta välillä paistaa läpi väkinäinen yritys.

Soundipuolella paketti on pääosin hyvin kunnossa. Biitti on tanakka ja rullaa hyvin. Sen päälle on lisätty electrosoundeja maltillisesti ja tyylillä. Vokaalit ovat sen sijaan jääneet aavistuksen tunkkaisiksi, mutta yleisemmällä tasolla nekin toimivat mukavasti. Kertosäkeen taustalle on haettu pariin otteeseen lisää voimaa kevyestä naisvokaalista, mikä onkin oikein onnistunut valinta. Kokonaisuutena kappale voisi olla potentiaalinen radiobiisi, sillä kertosäkeestä löytyy koukkua samoin kuin taustan synakuviosta.

Pisteet 3/5