Facebook sulki käyttäjätilin nakumaalauksen takia – mies haastoi oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook tunnetaan siitä, että palvelu sulkee käyttäjätilejä helposti esimerkiksi liian rohkeiden kuvien takia. Nyt Facebook on sulkenut ranskalaisen miehen käyttäjätilin, koska tämä oli julkaissut palvelussa kuvan alastonta naista esittävästä maalauksesta.

27-vuotias mies vaihtoi taidemaalari Gustave Coubetin 1800-luvulla maalaaman maineikkaan teoksen myös profiilikuvakseen, mutta se oli yhteisömedialle liikaa. Ratkaisu oli liikaa myös miehelle, joka on nyt haastanut Facebookin oikeuteen vedoten kansalaisoikeuksiinsa.

Nimettömänä pysyttelevä käyttäjä syyttää Facebookia nyt siitä, että hän menetti 800 kaverin digitaalisen verkostonsa ja vaatii 25.000 euron korvauksia kärsimästään vahingosta. Miehen asianajaja Stephane Cottineaun mukaan Facebook ei ole suostunut vastaamaan miehen yhteydenottoihin. Käyttäjän tilin sulkemisen johtanut maalaus on esillä Pariisin D’Orsay-museossa.