Apple-käyttäjät ihmeissään – suosikkisovellus kiellettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä viikolla maailmalla uutisoitiin, että Android Market ohitti suosiossa Applen App Storen. Nyt Apple-käyttäjille on tullut jälleen yksi uusi syy vaihtaa laitteita ja käyttöjärjestelmää, kun Apple on yllättäen kieltänyt erään suosikkisovelluksen myymisen kaupassaan.

Langattomien WLAN-verkkojen etsiminen on laitteiden sujuvan käytön kannalta olennaista, ja esimerkiksi ulkomailla se on usein vaikeaa ilman apuvälineitä. Tähän saakka paljon reissaavat käyttäjät ovat saaneet avun erittäin suosituksi nousseesta WifiTrak-sovelluksesta, mutta nyt apua ei ole enää saatavissa. Sovellus on nimittäin yllättäen poistettu myynnistä ilman selityksiä.

– Ikävä kyllä Apple on poistanut kaikki wifi-skannerit App Storesta. Emme saa enää myydä tuotettamme. Jos sinulla on jo sovellus, voit käytää sen käyttämistä kunnes joku Applen ohjelmistopäivityksistä rikkoo sen. Sen jälkeen emme voi enää tarjota tukea sovellukseemme ja teidän täytyy tyytyä Applen omaan skanneriin, Bitrino-yhtiön tiedotteessa todetaan.

Applen uusi IOS 5 rikkoi lopulta sovelluksen yhtiön ennusteen mukaisesti. Applen laitteiden oma WLAN-skanneri ei ole lähellekään yhtä tarkka kuin muiden valmistajien vastaavat, eikä Applen oma sovellus ilmoita onko verkko oikeasti avoin vai näyttääkö se vain avoimelta. Käyttäjät ovat vaatineet Applea palauttamaan sovelluksen myyntiin.