Suomen Big Brotherissa kaikkien aikojen rimanalitus – fanit suivaantuivat

Big Brother · Stara.fi

Suomen Big Brother -talossa on asuttu jo kuukausikaupalla, ja kulunut tuotantokausi on ollut monien mielestä Suomen BB-historian rimanalitus. Kauden heikkous on kiteytynyt tällä viikolla, kun Suomen ja Norjan välillä on toteutettu asukasvaihto. Kärkkäimpien kommenttien mukaan Suomen BB-tuotanto yrittää pitkästyttää asukkaat hengiltä. Se ei näytä olevan kovin kaukana totuudesta.

Norjalainen BB-Siv Anita joutui kärvistelemään ensimmäiset päivät Suomen BB-talossa nälissään, koska asukkaille ei annettu tarpeeksi ruokaa. Tuotanto selitti myöhemmin syyksi logistiset ongelmat. Vieras ei ole saanut nauttia myöskään suomalaisesta vieraanvaraisuudesta esimerkiksi bileiden merkeissä. Sen sijaan hän on toistuvasti kertonut miten hyvin asiat ovat Norjan BB-talossa.

Suomalaiset BB-fanit ovat tällä viikolla päässeet seuraamaan verkossa suorana lähetyksenä Norjan BB-tapahtumia. Suomalaiset ovat siten päässeet ilta illan jälkeen vertailemaan talojen tapahtumia keskenään. Eilen nettikeskusteluissa kauhisteltiin uutta rimanalitusta. Norjassa riehakas tunnelma oli nimittäin jälleen katossa, mutta samaan aikaan Suomen talossa saatiin seurata esimerkiksi Stefanin mökötystä, Suvin tarinointia sekä Sebastianin jugurtin syömistä ja rukoilemista. Kontrasti ei olisi voinut olla suurempi.

Pikainen katsaus illan nettikeskusteluihin osoitti, että suomalaiset BB-fanit ovat pettyneitä kuluvan kauden antiin. Yksi tuotannon kardinaalivirheistä oli kieltää asukkailta heidän itse keksimänsä pelit ja leikit, sillä kiellon takia asukkaat ovat muuttuneet aikaisempaa apaattisemmiksi ja nettikatsojat joutuvat nyt tuijottamaan yhä useammin vain hiljaa istuvia tylsistyneitä asukkaita. Erityisen paljon on ihmetelty myös sitä, että vaihtoasukas ei ole saanut lainkaan Suomi-bileitä, pikkujouluja ja vastaavia juhlia aikaisempien asukasvaihtojen tapaan.