Hiphop-tähti DMX ensimmäisen kerran Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin rap-muusikoihin lukeutuva DMX saapuu joulukuussa ensimmäistä kertaa konsertoimaan Suomeen. DMX nähdään Helsingissä 12. joulukuuta Tavastialla, jossa vastaavia rap-keikkoja nähdään harvoin.

Newyorkilaisen DMX:n, oikealta nimeltään Earl Simmons, artistinimi on kunnianosoitus Oberheim DMX -rumpukoneelle, jota hän käytti tuottaessaan musiikkitaustoja 1980-luvulla. Myös nimellä Dark Man X tunnettu DMX kasvoi monen muun rap-artistin tavoin jengeissä tehden pikkurötöksiä jengeissä. Rap-musiikki antoikin DMX:lle keinon päästä pois kaduilta.

DMX nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1997, kun hänen singlensä Get At Me Dog myi kultaa pian julkaisunsa jälkeen. Miehen debyyttialbumi valloitti Billboard 200 -listan ykkössijan ja vielä samana vuonna kakkosalbumi Flesh of My Flesh, Blood of My Blood myi nelinkertaisesti platinaa. Myös seuraavat kolme DMX-albumia menivät suoraan listaykkösiksi Yhdysvalloissa.

DMX on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Jay Z:n kanssa ja hän on auttanut myös Jadakissiä ja naisräppäri Evea heidän uriensa alkuvaiheessa. DMX tunnetaan myös lukuisista elokuvarooleistaan, kuten Steven Seagalin kanssa Exit Wounds –elokuvassa sekä Jet Leen ja Aliyahin tähdittämässä Romeo Must Die -hittileffassa vuonna 2000.

DMX on saanut useita rangaistuksia päihteiden vuoksi. Viime vuonna hänet pidätettiin Arizonassa keikkansa yhteydessä ehdonalaisen rikkomisesta, ja mies joutui vuodeksi vankilaan. Vapauduttuaan vuoden 2011 heinäkuussa hän alkoi työstää uutta albumia yhdessä tuottajansa Swizz Beatsin kanssa. Albumin on määrä ilmestyä vielä tämän vuoden joulukuussa, joten suurella todennäköisyydellä uusia kappaleita kuullaan myös Tavastian keikalla.