Konkurssikypsä UB40-yhtye keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen reggae-yhtye UB40 on ollut viime viikkoina otsikoissa, kun se ja sen jäsenet ovat ajautuneet konkurssiin. Rahavaikeuksissa rypevä takavuosien hittibändi saapuu tammikuussa harvinaiselle klubikeikalle Suomeen.

Urallaan yli 70 miljoonaa levyä myynyt kokoonpano nähdään Helsingissä The Circus –klubilla 20. tammikuuta. Suomessa 80- ja 90-luvuilla nähtyä yhtyettä pääsee nyt katsomaan tiivistunnelmaisessa klubissa. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Red Red Wine ja (I Can’t Help) Falling in Love With You.

UB40 sai alkunsa vuonna 1978 Birminghamissa, jossa yhtyeen jäsenet olivat käyneet samaa koulua. Nimilyhenne UB40 tulee sanoista Unemployment Benefit, Form 40, joka viittaa sen aikaiseen työttömyystukeen. UB40 sai ensimmäisen suuren mahdollisuutensa päästyään lämmittelemään konsertissa The Pretendersiä.