Angry Birds nousi maailman suosituimmaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen pelisensaatio Angry Birds on niittänyt menestystä ympäri maailmaa ja ollut kirkkaasti kuluneen talven suosituin peli maailmassa. Nyt peliyhtiö on ilmoittanut hittipelin nousseen maailman ladatuimmaksi peliksi, sillä sitä on ladatty yli 500 miljoonaa kertaa.

Asiasta uutisoineen Tietokone-lehden mukaan tuoreimmat satamiljoonaa kertaa ladattiin vain kolmen viikon aikana. Pelin parissa käyttäjät ovat viihtyneet yhteensä yli 200.000 vuoden ajan. Ilmaan on lingottu yli 400 miljardia lintua.

Angry Birds -brändiä laajennetaan parhaillaan leluihin, peleihin ja elokuviin. Hittipelin takaa löytyvä Rovio sai alkukeväästä 30 miljoonan euron pääomasijoituksen Accell Partners ja Atomica Ventures -yhtiöiltä. Myöhemmin julkaistava Angry Birds -animaatioelokuva sai taannoin Suomen elokuvasäätiön tukea 50.000 euroa. Elokuvalehti Variety uutisoi taannoin, että elokuvaa tuottamaan on kiinnitetty David Maisel, joka oli aiemmin johtajana lukuisia menestyselokuvia tuottaneessa Marvel Studios -yhtiössä.