Andy Rooney on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun amerikkalaisen 60 Minutes -televisio-ohjelman lopussa on totuttu vuosikymmenten varrella näkemään Andy Rooneyn osuvia analyysejä yhteiskunnasta ja ajankohtaisista aiheista. Nyt kommentit on kommentoitu, sillä arvostettu veteraanitoimittaja menehtyi eilen.

CBS News uutisoi televisiolegendan kuolleen 92-vuotiaana taannoisen sydänleikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. Hänet nähtiin 60 Minutes -ohjelmassa huimat 1.097 kertaa sen jälkeen, kun hänet pestattiin mukaan ohjelmaan vuonna 1978. Rooneyn viimeinen esiintymisensä esitettiin televisiossa 2. lokakuuta, vain reilu kuukausi ennen hänen kuolemaansa.

Muutama kuukausi sitten Andy Rooney kommentoi poptähtiä. Hän perusteli tietämättömyyttään korkealla iällä, mutta ihmetteli kuitenkin asiaa koska monilla muilla elämän osa-alueilla ikä ei ole niin merkittävä tekijä.

– Olen kyllä kuullut Stingistä ja The Rolling Stonesista. Joku lähetti minulle Billboard-lehden, josta katsoin eniten myytyjen kahdensadan artistin listaa. Myyntilistalla ei ollut yhtään artistia, jonka minä olisin tiennyt. Minun tuntemieni laulajien tilalle oli tullut Justin Bieber, Lady Gaga ja Usher. Siis ketkä? Andy Rooney kysyi.

– En tiedä kuka Lady Gaga on, mutta nykyajan lapset eivät luultavasti tiedä kuka Ella Fitzgerald oli. Ehkä meidän pitäisi kutsua sitä tasapeliksi? Rooney päätti pakinansa.