Mastercard ja Visa auttavat natsiryhmää – eivät WikiLeaksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hallitusten ja suuryritysten salaisia asiakirjoja verkossa julkaiseva WikiLeaks on joutunut vakaviin ongelmiin, kun luottokorttiyhtiöt lopettivat rahaliikenteen välittämisen sille. Samalla WikiLeaks on jäänyt ilman miljoonien lahjoitusvaroja.

Nyt WikiLeaks on paljastanut, että Mastercard ja Visa välittävät lahjoituksia esimerkiksi Aryan Nations World Headquarters -natsiryhmälle. WikiLeaks julkaisi verkossa natsiryhmän verkkosivuilta peräisin olevan kuvakaappauksen, jossa lahjoituksia pyydetään myös Visan ja Mastercardin kautta.

Viime viikolla verkkopalvelu sivalsi MasterCardia boikotin takia. WikiLeaks julkaisi kampanjavideon, jonka keulakuvana oli luonnollisesti Mister WikiLeaks Julian Assange.

What Does it Cost to Change the World? from WikiLeaks on Vimeo.