Suuri tietovuoto: Tässä lista henkilöistä – tarkista oletko itse mukana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna monet suomalaiset ovat huolestuneet tiedoista, joiden mukaan peräti 16.000 suomalaisen henkilötiedot ovat vuotaneet vääriin käsiin ja sitä kautta verkkoon. Viranomaiset yrittävät saada parhaillaan listaa pois verkosta, mutta siihen mennee päiväkausia.

Nyt verkossa on julkaistu myös lista, josta suomalaiset voivat kuitenkin tarkistaa ovatko mukana tietovuodossa. Karsitulta listalta löytyvät vain henkilöiden etunimet ja syntymäajat. Lista tietovuodon henkilöistä löytyy tällä hetkellä ainakin kahdesta paikasta, eli osoitteista hpguru.fi ja pastebin.com.

Suomen keskusrikospoliisi tutkiii tapausta parhaillaan törkeänä tietomurtona. Tapauksen uskotaan olevan kotimaisen tekijä tekosia, vaikka lista onkin julkistettu verkossa yhdysvaltalaisella serverillä.