Britney Spears : Criminal

Singlet · Stara.fi

Maailman suosituimpiin poptähtiin jo vuosikymmenen ajan lukeutunut Britney Spears ei ole enää viime vuosina niittänyt aivan huippuvuosiensa suosiota, mutta hittejä neitokaisen tuotantokoneisto osaa edelleen tehdä. Tuorein sellainen on Criminal, jonka normaali versio on soinut tiiviisti radioaalloilla. Klubeissa polvea taas nostattavat kappaleen remix-versiot.

Biisin perusversio on pitkästä aikaa paras tanssiraita suosikkipopparilta, mutta samoin myös remix-puolella on nyt onnistuttu Spearsiksi poikkeuksellisen hyvin. Mukaan ei ole haalittu väkisin maailman kovimpia nimiä, vaan niiden sijaan on luotettu muiden tasokkaiden tekijöiden näkemyksiin.

Varsity Teamin versiot toimivat erityisen hyvin tyylipuhtaana housena, jossa on ainoastaan ripaus trancemaista electropolventoa. Biisi on saanut tymäkän ja terävän tanssibiitin ja mikä tärkeintä – mukana on uusia melodiakuvioita. Siten tällä kertaa ei ole menty siitä missä aita on ollut matalin. Tämä monipuolinen versio syttyttää tanssilattian varmasti.

Toisena remixaajana on Tom Piper, jonka anti ei ole aivan yhtä laadukasta. Soundillisesti on nyt haettu hieman turhan tummia vesiä, joissa Britney ei lähtökohtaisestikaan toimi. Breikit ovat komeita, mutta kokonaisuus jää väkisin väännetyksi ja siksi vaisuksi, koska esimerkiksi liian kevyeksi jäänyt biitti ei onnistu sytyttämään.

Pisteet 4/5