Suomalainen hittielokuva tehdään englanniksi – pääosaan Hollywood-tähti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuva Prinsessa on niittänyt paljon menestystä elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Lukuisia palkintoja kahminut elokuva on nyt saanut ulkomailta odottamatonta mielenkiintoa, ja sen seurauksena sitä työstetään parhaillaan uusiksi.

Arvostettu Hollywood Reporter -lehti uutisoi, että W2 Media on ostanut suomalaisen hittielokuvan oikeudet ja tekee elokuvan uudelleen englanninkielisenä versiona. Viihdelehti muistaa kertoa, että elokuva perustuu suomalaisiin tositapahtumiin 1930-luvulta. Elokuvan uuden version rahoittaa kokonaan W2 Media. Elokuvan päärooliin kaavaillaan Hollywoodin a-sarjan supertähteä.

Arto Halosen ohjaama suomenkielinen Prinsessa-elokuva palkittiin äskettäin toiseksi parhaana elokuvana maineikkaan italialaisen Viareggio EuropaCinema -festivaalin kilpasarjassa. Etelä-Afrikan Cape Winelandsin elokuvafestivaalilla Prinsessa voitti parhaan elokuvan palkinnon, Portugalin Festroian elokuvajuhlilla tuomariston kunniamaininnan, Viron Black Night Film Festivaalilla Prinsessan päätähti Katja Küttner sai parhaan näyttelijättären palkinnon. Suomen elokuvateattereissa Prinsessa on kerännyt jo 295.000 katsojaa.