Eddie Murphy paljasti: ”18 vuotta ilman viinaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kriitikkojen ja yleisön ylistämä koomikko Eddie Murphy tunnetaan muun muuassa Beverly Hillsin kyttä -elokuvista. Tähti on ollut myös ääninäyttelijänä Shrek-animaatioelokuvissa ja Disneyn Mulan-elokuvassa. Murphy on ollut yksi Hollywoodin menestyksekkäimpiä tähtiä.

Nyt Eddie Murphy on kertonut olleensa jo viimeiset 18 vuotta kokonaan erossa alkoholista. Näyttelijä paljasti juoneensa alkoholia edellisen kerran häämatkallaan vuonna 1993, jolloin hän nautti kolme lasia shampanjaa. Siitä tuli kuitenkin niin kova krapula, että alkoholi jäi.

50-vuotiaan tähden uutisoitiin äskettäin juontavan vuoden 2012 Oscar-gaalan. Hän itse tosin uskoo olevansa kaikkien aikojen surkein Oscar-juontaja. Murphy vitsaili, että hän aikoo virtsata housuihinsa lavalla. Viime vuonna gaalan juonsivat näyttelijät Anne Hathaway ja James Franco, jotka saivat negatiivisen vastaanoton esiintymisestään.

Edward Regan “Eddie” Murphy aloitti uransa stand up -koomikkona ja vuonna 1980 hän liittyi Saturday Night Live -komedia-ohjelman tähtikaartiin. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Isi hoitaa, Dreamgirls, Pähkähullu professori 1-2 ja Eläintohtori 1-3. Näyttelijällä on viisi lasta entisen vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa. Hänellä on myös yksi lapsi Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie Brownin kanssa.