Dakota Fanningin härski mainos kiellettiin

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viisivuotiaana näyttelijänuransa aloittanut Dakota Fanning lukeutuu nykyisin Hollywoodin halutuimpien teinitähtien joukkoon. Tähden tuoreimpia elokuvia ovat muun muuassa The Runaways ja Twilight – Epäilys. Seuraavaksi neitokainen nähdään pian julkaistavassa Twilight – Aamunkoi: osa 1 -elokuvassa.

Nyt 17-vuotiaan entisen lapsitähden seksikäs hajuvesimainos kiellettiin. Fanning istuu ”bannatussa” mainoksessa jättimäinen hajuvesipullo haarojensa välissä. Ratkaisun teki The Advertising Standard Authority -järjestö, jonka mielestä mainos seksualisoi lasta ja on seksuaalisesti provosoiva.

– Mielestämme mallin mekon pituus, jalkojen ja vartalon asento sekä hajuvesipullon sijainti tekevät mainoksesta seksuaalisesti provosoivan. Tiedämme, että malli on 17-vuotias, mutta mielestämme hän näyttää alle 16-vuotiaalta, järjestö kommentoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Tähti valittiin taannoin Marc Jacobs -merkin Oh, Lola! hajuveden mainoskasvoksi. Fanning oli hämmentynyt ja innostunut, kun sai tietää mahdollisuudesta olla merkin mainoskasvo. Merkkiö ihaileva teinitähti suostuikin saman tien mallisopimukseen Marc Jacobsin kanssa.

Dakota Fanning joutui taannoin raiskauskohun keskipisteeksi, kun jo toinen hänen roolihahmoistaan raiskattiin valkokankaalla. Lapsitähden imagoaan pyyhkivä kaunotar on esiintynyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Tähden kuuluisimpia elokuvia ovat muun muuassa Minä olen Sam, Uptown Girls, Hide and Seek ja Ansassa. Hän on myös esiintynyt muun muuassa televisiosarjoissa C.S.I ja Teho-osasto.