Eddie Murphy yllätti – erosi Oscar-juontajan tehtävistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kriitikkojen ja yleisön ylistämä koomikko Eddie Murphy tunnetaan muun muuassa Beverly Hillsin kyttä -elokuvista. Tähti on ollut myös ääninäyttelijänä Shrek-animaatioelokuvissa ja Disneyn Mulan-elokuvassa. Murphy on ollut yksi Hollywoodin menestyksekkäimpiä tähtiä.

50-vuotiaan tähden uutisoitiin äskettäin juontavan vuoden 2012 Oscar-gaalan. Tähti itse kertoi olevansa kaikkien aikojen surkein Oscar-juontaja ja vitsaili muun muuassa virtsaavansa housuihin lavalla. Nyt Murphy on tehnyt takinkäännön, kun mies on yllättäen eronnut Oscar-pestistään. Syynä on ilmeisesti ollut se, että tuottaja Brett Ratner erosi Oscar-tiimistä aiemmin samana päivänä.

Edward Regan “Eddie” Murphy aloitti uransa stand up -koomikkona ja vuonna 1980 hän liittyi Saturday Night Live -komedia-ohjelman tähtikaartiin. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Isi hoitaa, Dreamgirls, Pähkähullu professori 1-2 ja Eläintohtori 1-3. Näyttelijällä on viisi lasta entisen vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa. Hänellä on myös yksi lapsi Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie Brownin kanssa.