Suomalaiselokuva poliisin arjesta – yleisöltä rahaa tuotantoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jussi-palkittu ohjaaja Aku Louhimies ja Blind Spot Pictures ovat parhaillaan työstämässä elokuvaa Elävien kirjoihin. Draamaelokuva kertoo poliisin karusta arjesta huumeiden väärinkäyttäjien parissa.

Elokuva perustuu Finlandia-palkinnosta ehdolla olleen kuopiolaispoliisin Marko Kilven samannimiseen romaaniin. Käsikirjoittaja Jari Rantala työstää jännitystarinasta parhaillaan ensimmäistä käsikirjoitusversiota. Elokuvan juoni seuraa poliisina työskentelevän päähenkilö Ollia, tämän mutkia suoriksi oikovaa työpari Eliasta sekä huumekaupan kuningatar Pikeä.

Elävien kirjoihin keskittyy moniulotteisten henkilöiden välisiin suhteisiin sekä kohtaloihin. Tarinan alussa Pike vapautuu vankilasta. Hän on synnyttänyt vankilassa lapsen, ja pienokaisen mukanaan tuoma elämänmuutos on viitoittanut Piken elämälle uuden suunnan.

Elokuvan rahoitus- ja tuotantosuunnitelmaan kuuluu olennaisena osana pyrkimys lanseerata teos täysin uudella tavalla: se aiotaan valmistaa suomalaisen Iron Sky -elokuvaprojektin viitoittaman crowdsourcing-menetelmän avulla. Crowdsourcing pyrkii hyödyntämään elokuvasta ja sen tekemisestä kiinnostuneita pyytämällä heitä osallistumaan suoraan tuotantoon pienillä teoilla ja panostuksilla.

Olemassaolevia crowdsourcing-tapoja ovat mm. faniyhteisön käyttäminen pienempien roolien ja massakohtausten täyttämiseen, kuvauspaikkojen etsimiseen ja taustatutkimuksen tekemiseen. Muitakin crowdsourcing-tapoja löytyy runsaasti.