Von Hertzen Brothers kauppaa käytettyjä vaatteitaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Von Hertzen Brothers julkaisee ensimmäisenä yhtyeenä Suomessa jäsenten vaatteista tehdyn kierrätysmalliston. Yhtyeen uniikit kierrätystuotteet on toteuttanut yhteistyössä yhtyeen kanssa Metropolian ammattikorkeakoulussa vestonomiksi opiskeleva Jaana Bragge.

Materiaaleina on käytetty ainoastaan Von Hertzen Brothers-yhtyeen jäsenten käytössä olleita farkkuja, paitoja ja kodintekstiilejä. Kipinä kierrätystuotteisiin lähti yhtyeen ja Globe Hopen aikanaan tekemästä yhteistyöstä. Ideaa haluttiin jalostaa eteenpäin ja faneille haluttiin tarjota jotain erilaista.

– Me ideoitiin yhdessä mitä spesiaalia voisimme tarjota faneille. Keksittiin idea käyttää meidän vanhoja farkkuja, paitoja ja kitarankieliä tuotteissa, Kie von Hertzen kertoo.

– Tuotteiden joukossa on esimerkiksi Mikon vuonna 2001 bändin ensimmäisellä Tavastian keikalla käyttämä paita ja 2008 Provinssirockissa käyttämät liivit. Mukana on myös mun vanhat farkut, mitkä jalassa kiersin aikanaan puoli vuotta latinalaista Amerikkaa.

Kaikkia tuotteissa käytettyjä vaatteita yhdistää niiden käyttäminen yhtyeen keikoilla ja promokuvissa. Naisten laukuissa olevia kitarankieliä on puolestaan käytetty Stars aligned -kiertueella. Kierrätystuotteet on valmistettu Suomessa ja materiaalien leikkuu on tehty tarkasti kaikki materiaalit hyödyntäen, jotta leikkuujätettä on syntynyt minimaalinen määrä. Tuotteita on valmistettu rajoitettu määrä ja ne ovat myynnissä yksinoikeudella Backstage Rock Shopissa ja bändin loppuvuoden keikoilla.