Nainen liukastui – kauppaketju määrättiin maksamaan 10 000 000 dollarin korvaukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen oikeusjärjestelmä poikkeaa huomattavasti suomalaisesta, ja näkyvin eroavaisuus ovat rapakon takana määrättävät naurettavan suuret korvaussummat. Nyt siitä on saatu taas esimerkki, kun maailman suurin kauppaketju Wal-Mart tuomittiin valtaviin korvauksiin.

41-vuotias naispuolinen rekkakuski Holly Averyt oli Coloradossa tuomassa kauppaketjun myymälään lähetystä, kun hän liukastui pihamaalle valuneeseen rasvaan. Nainen loukkaantui ja hänet jouduttiin leikkaamaan kolme kertaa saamiensa vammojen johdosta. Hän tuli samalla työkyvyttömäksi, Daily Telegraph uutisoi.

Maanantaina tuomioistuin määräsi yhtiön maksamaan naiselle kymmenen miljoonan dollarin korvaukset. Alunperin ”käräjäoikeus” oli määrännyt 15 miljoonan korvaukset, mutta vailtustuomioistuin vähensi summasta viisi miljoonaa. Wal-Mart väitti, ettei rasva ollut peräisin heidän kauppansa yhteydessä olevasta ravintolasta, mutta tuomioistuin oli toista mieltä.