Euroviisuskandaali: Diskataanko Martina Aitolehti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen kohujulkkis Martina Aitolehti on nähty julkisuudessa jo vuosien ajan. Ensimmäisen kerran hän laajensi toimenkuvaansa laulajaksi jo vuosia sitten levyttämällä Salarakkaat-nimellä albumillisen popmusiikkia yhdessä Marika Fingerroosin kanssa.

Taannoin hän palasi musiikin pariin ja julkaisi soololevyn. Nyt Martina on ollut mukana Suomen euroviisuehdokkaana, kun hänet valittiin mukaan Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailuun. Viime viikolla Aitolehti valittiin mukaan kisaan, jonka voittaja selviää 25. helmikuuta ja edustaa myöhemmin Suomea Euroviisuissa.

Eilen Martina kuitenkin mahdollisesti ”ryssi viisuhaaveensa”, sillä hän esitti kilpailukappaleensa Nelosen Maria!-ohjelmassa. Kyseessä oli todennäköisesti sääntörikkomus, sillä kilpailun säännöt kieltävät kilpailukappaleiden esittämisen muualla kuin Yleisradion kanavilla. Uuden Musiikin Kilpailun sääntöjen kohta 3.1 kuuluu seuraavasti.

3.1. Uuden Musiikin Kilpailuun osallistuvia sävellyksiä ja sanoituksia ei saa julkisesti esittää tai yleisölle välittää, eikä julkaista kaupallisesti tai ei-kaupallisesti (nuotti, äänilevy, kasetti, CD, DVD, elokuva, video, radio, televisio, internet, mobiili, on demand tms.) ennen 28.1.2012, poislukien Ylen omat lähetykset.

Lähiaikoina selvinnee diskataanko kohujulkkis kilpailusta.