Martinan viisuhaave ei välttämättä karilla – YLE katsonut ennenkin läpi sormien

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka kotimainen laulaja Martina Aitolehti rikkoi eilen viisukarsintojen sääntöjä esittämällä kilpailukappaleensa kaupallisella televisiokanavalla. Yleisradio on kuitenkin aiemminkin katsonut sääntörikkomuksia läpi sormien.

Suomessa viisukarsinnat suoritetaan tänä vuonna Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailussa, jonka säännöt kieltävät jyrkästi kilpailukappaleiden esittämisen kaupallisella kanavalla ja esimerkiksi mainoksissa. Martina esitti kappaleensa Nelosen Maria!-ohjelmassa.

Vuonna 2009 viisukarsinnoissa oltiin samanlaisessa tilanteessa, kun juuri ennen karsintaa selvisi, että Remu Aaltonen esitti Planeetta-kilpailukappaleensa samannimisen yhtiön mainoksessa. Tuolloin Yleisradio päätti, että sääntörikkomuksesta huolimatta Remu sai osallistua kilpailuun. Sääntöjä ei ole siten tulkittu aiemminkaan kovinkaan tiukasti.