4 242 Rubikin kuutiota muodosti ällistyttävän kuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla tehdään vuosittain monenlaisia erikoisia taideteoksia, joiden materiaalina on käytetty poikkeuksellisia tuotteita. Tuoreessa muistissa on vielä aitojen vaginoiden kipsivaloksista tehty taideteos. Nyt vuorossa on kuitenkin 4.242 Rubikin kuutiosta tehty ällistyttävä teos.

Martin Luther King Junioria esittävä Dream Big -nimisen mosaiikkiteoksen tekijä on Pete Fecteau, joka itse julkaisi kuvat teoksensa tekemisestä ja huimasta lopputuloksesta verkossa. Fecteau kertoi Reddit-palvelussa vuokranneensa kuutiot 8.000 dollarin hinnalla sekä purkaneensa jo teoksen ja palauttaneensa kuutiot.

Yhdysvaltojen Grand Rapidsissä asuva Fecteau valmistui vuonna 2007 Kendall College of Art & Design -oppilaitoksesta digitaalisen median suunnittelijaksi. Teos ei siten ole aivan suoraan hänen alaansa, mutta lajissaan täysin suvereeni.

Kuvat: Paul L. Newby, Tori Jo, Pete Fecteau