Black Sabbath tekee paluun 33 vuoden jälkeen – uusi levy ja maailmankiertue

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian menestyksekkäimpiin ja arvostetuimpiin heavy-yhtyeisiin lukeutuva Black Sabbath tekee näyttävän paluun alkuperäisessä kokooonpanossaan. Ozzy Osbournen ja kumppaneiden yhtye julkaisee nimittäin uuden albumin peräti 33 vuoden tauon jälkeen.

Uuden levyn myötä yhtye suuntaa maailmankiertueelle jo ensi vuonna. Bändi paljasti eilen järjestämässään lehdistötilaisuudessa, että paluukeikka nähdään ensi vuoden kesäkuussa Britanniassa järjestettävässä Download Festival -tapahtumassa. Albumi tullaan julkaisemaan syksyllä 2012, ja sen tuottajaksi on jo nyt kiinnitetty Rick Rubin.

– Tämä pitää tehdä nyt tai ei koskaan. Tunne on kuin panisi hanskan takaisin käteen. Tämä on fantastista, Tony Iommi kommentoi suunnitelmia Reuters-uutistoimiston mukaan.

1960-luvun lopulla pitkän ja ansiokkaan uransa aloittaneen Ozzy Osbournen tunnetuin yhtye Black Sabbath julkaisi nimettömän debyyttialbuminsa vuonna 1970. Sittemmin Black Sabbath nousi heavyn klassikkoyhtyeeksi. Ozzy sai vuonna 1979 potkut yhtyeestä ja siirtyi menestyksekkäälle soolouralle. Lopulta 2000-luvulla The Osbournes -sarjan myötä Ozzy kohosi maailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon.