Tämä kuva oli liian homo lehden kanteen – sensuroitiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suhtautuminen homoihin ja homoliittoihin jakaa yhä mielipiteitä ympäri maailmaa, mutta viiime vuosina jopa vanhoilliseksi kritisoidut perus-amerikkalaiset ovat totuttautuneet ajatukseen samaa sukupuolta olevien yhteiselosta. Aivan kaikille asia ei ole kuitenkaan itsestäänselvä.

Nyt on nimittäin paljastunut, että piirtäjä R. Crumb joutui vuonna 2009 sensuurin kohteeksi, kun hän piirsi New Yorker -lehteen homoliittoja käsittelevän kansikuvan. Crumb on nyt paljastanut sekä tuolloin sensuroidun kuvan että kertonut sen joutuneen hyllytetyksi ilman että lehti perusteli asiaa mitenkään piirtäjälle.

Kuva: R. Crumb

Lehti ei ole suostunut vieläkään kommentoimaan asiaa, mutta sensuurin oletetaan liittyvän juuri kuvan käsittelemiin homoliittoihin. Kuvan ensimmäisenä julkaissu Vice-lehti totesi sensuurin olevan ”historian homoin tapaus”.