Ozzy Osbourne käänsi takkinsa Black Sabbathin paluusta: ”Todella säälittävää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka maailmanhistorian menestyksekkäimpiin heavy-yhtyeisiin lukeutuva Black Sabbath paljasti tekevänsä paluun alkuperäisessä kokooonpanossaan. Ozzy Osbournen ja kumppaneiden yhtye julkaisee nimittäin uuden albumin peräti 33 vuoden tauon jälkeen.

Stara uutisoi maaliskuussa 2005 kuinka Ozzy Osbourne kiisti jyrkästi yhtyeensä olevan tekemässä uutta levyä. Hän kiisti huhut ja totesi niiden olevan ”täyttä roskaa”. Vanhojen rockyhtyeiden uusien levyjen hän totesi olevan säälittäviä rahastuksia, mutta nyt hän on itse tekemässä sellaisen.

– Voisin vain mennä studioon ja kirjoittaa kasan kappaleita, mutta miksi tehdä albumi vain siksi, että minä, Bill, Tony ja Butler saisimme taas soittaa yhdessä. Lopputulos ei kuitenkaan yltäisi sille tasolle, jolle yhtyeen aikanaan jätimme. On todella säälittävää, että monet monumentaaliset rockyhtyeet tekevät uusia levyjä vain saadakseen rahaa, Ozzy Osbourne totesi vuonna 2005.

Black Sabbathin edellinen studiolevy Never Say Die julkaistiin 32 vuotta sitten vuonna 1979. Tällä viikolla bändi paljasti, että sen paluukeikka nähdään ensi vuoden kesäkuussa Britanniassa järjestettävässä Download Festival -tapahtumassa. Albumi tullaan julkaisemaan syksyllä 2012, ja sen tuottajaksi on jo nyt kiinnitetty Rick Rubin.

– Tämä pitää tehdä nyt tai ei koskaan. Tunne on kuin panisi hanskan takaisin käteen. Tämä on fantastista, Tony Iommi kommentoi suunnitelmia Reuters-uutistoimiston mukaan.

1960-luvun lopulla pitkän ja ansiokkaan uransa aloittaneen Ozzy Osbournen tunnetuin yhtye Black Sabbath julkaisi nimettömän debyyttialbuminsa vuonna 1970. Sittemmin Black Sabbath nousi heavyn klassikkoyhtyeeksi. Ozzy sai vuonna 1979 potkut yhtyeestä ja siirtyi menestyksekkäälle soolouralle. Lopulta 2000-luvulla The Osbournes -sarjan myötä Ozzy kohosi maailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon.