Historiallinen suomirap-video julki – 123 artistia samalla videolla!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Helsinkiläinen räppäritrio Ruger Hauer esiintyi tänä kesänä suosituissa hiphop-festivaaleissa Himoksen Pipefest-tapahtumassa ja Tampereen Blockfest-kaupunkifestivaaleilla. Yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistiin viime vuonna ja kolmikko on jo kerännyt itselleen vankan kuuntelijakunnan.

Ruger Hauer paljasti aiemmin tänä vuonna Staralle työstävänsä Jokaiselle jotakin -kappaleen musiikkivideota. Kolmikko kertoi muun muuassa, että videosta tulee mullistava suomalaisen hiphop-kulttuurin kannalta. Räppäri Tommishock kertoi, että videolla tullaan nimittäin näkemään eturivin suomalaisia rap-tähtiä.

– Me tehdään nyt musiikkivideota, mikä tulee olemaan hyvin iso juttu suomalaisen hiphop -kulttuurin kannalta. Enempää en paljasta, video julkaistaan Cocoan toimesta tämän vuoden puolella, Tommishock kertoi Staralle.

Nyt räppäritrion kyseinen musiikkivideo julkaistiin ja vihjailut ylittivätkin odotukset. Ruger Hauerin Jokaiselle jotakin -kappaleen kolmen minuutin pituisella musiikkivideolla vierailee peräti 123 suomalaista rap-tähteä. Videolla nähdään muun muuassa liuta legendaarisia underground-vaikuttajia sekä Suomen eturivin tähtiä kuten Fintelligens, Cheek ja Petri Nygård.

Muita videolla esiintyviä artisteja ja yhtyeitä Ruger Hauerin lisäksi ovat muun muuassa Redrama, Kapasiteettiyksikkö, Puhuva Kone, Juno, Skandaali, Ezkimo, Heikki Kuula, Kymppilinja, Kemmuru, Signmark ja Steen1. Meiningeissä mukana ovat myös vaasarapin legendat Myyrä ja Kuningas Pähkinä sekä Nurmijärven kasvatti Henri Vähäkainu eli Gee.