Stara ilotulitus

Viihdeuutiset

Ruotsissa vaaditaan ilotulitusrakettien kieltämistä – Malmön kaaos syynä!

Kerroimme äskettäin kuinka pääasiassa ulkomaalaistaustaiset nuoret miehet aiheuttivat kaaosta ja sivullisille vakavia vaaratilaiteita ampumalla ilotulitusraketteja väkijoukkoon Malmön keskustassa Möllevångenin alueella. Poliisit eivät kyenneet hillitsemään mellakointia lainkaan.

Malmössä maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä ovat aiheuttaneet viikoittain vaaratilanteita niin sivullisille kuin myös poliisille ja muille pelastusviranomaisille. Malmön tilanne ei ole ainoa laatuaan, sillä toisaalla ambulanssille järjestettiin väijytys ilmoittamalla tekaistusta hätätilanteesta. Ambulanssin saapuessa kymmenet nuoret ryhtyivät ampumaan sitä kohti ilotulitteita.

Nyt Ruotsin ilotulitusalaa edustava järjestö on ilmoittanut toivovansa suurten ilotulitusrakettien kuluttajamyynnin lopettamista uudenvuoden tapahtumien takia. Järjestö kokoontui eilen hätäistuntoon, kun Malmön video ja tiedot muista tapauksista levisivät verkossa.

Puheenjohtaja Erik Nilsson kertoi Ruotsin Radiossa, että tänä uutenavuotena tilanne oli vakavin koskaan tähän saakka.

Järjestö toivoo, että kaikki tikkuun kiinnitetyt ilotulitusraketit poistettaisiin myynnistä. Samanlainen päätös on hänen mukaansa tehty jo aiemmin Norjassa. Siellä ilotulitteista aiheutuvat loukkaantumiset vähenivät kolmannekseen. Seuraavaksi järjestö ryhtyy neuvottelemaan viranomaisten kanssa ilotulitusrakettien kieltämisestä.

Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Terveys

Teitkö uudenvuodenlupauksen? Näin onnistut pitämään siitä kiinni

Moni tekee vuoden vaihtuessa lupauksia tulevalle vuodelle. Lupaukset ovat monesti melko haastavia ja suuria asioita, jotka liittyvät esimerkiksi urheiluun, elämäntapoihin ja paheisiin. Asiantuntijoiden mukaan suurta lupausta ei kuitenkaan kannattaisi tehdä vain vuoden vaihtuessa.

Men’s Health -sivuston mukaan asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lupaukset kannattaa uudistaa ja palauttaa mieliin aina maanantaisin. Yhdestä suuresta lupauksesta kiinni pitäminen koko vuoden ajan on hyvin hankalaa, mutta maanantaisin uusitusta lupauksesta pidetään paremmalla todennäköisyydellä kiinni.

Suuri lupaus kannattaa myös jakaa pienempiin askeleisiin ja suunnitelmaan kohti suurta muutosta. Jos suuri vuoden vaihteessa tehty lupaus on elää terveellisemmin ja aloittaa kuntosalilla käyminen, kannattaa joka maanantai ottaa mukaan jokin pieni muutos, jonka toteuttaa kuluvalla viikolla. Ruokavalioon voi esimerkiksi maanantaisin lisätä yhden terveellisen ja poistaa yhden epäterveellisen asian, ja liikkumiseen asettaa maanantaisin aina uuden pienemmän tavoitteen.

Ohhoh!

Järkyttävä video: Malmön keskusta kuin sotatanner vuodenvaihteessa

Useat suomalaiset mediat uutisoivat äskettäin, että Ruotsissa poliisi on joutunut vakaviin ongelmiin maahanmuuttajavoittoisilla asuinalueilla, joissa rikollisuus on kasvanut ja poliisin toiminta vaikeutunut merkittävästi. Yksi ongelmallisimmista kaupungeista on Malmö, jossa pelastusviranomaiset eivät enää voi ajaa kaikkiin esikaupunkeihin edes hälytysajoja ilman useiden poliisien muodostamia tukipartioita.

Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube

Malmössä tilanne kulminoitui ikävällä tavalla uudenvuodenaattona, kun pääasiassa maahanmuuttajataustaiset mieshenkilöt siirtyivät lähiöistä kaupungin keskustaan Möllevångenin alueelle mukanaan merkittäviä määriä ilotulitteita. YouTubessa julkaistu video osoittaa nyt ikävällä tavalla mitä alueella tapahtui.

Videolla nähdään miten arviolta 20-40-vuotiaat miehet ampuvat ilotulitteita suoraan väkijoukkoon. Osa miehistä pitää esimerkiksi sylissään ilotulitepatoja, jotka ampuvat jopa parikymmentä rakettia yhdellä sytytyksellä. Videon perusteella on ilmiselvää, että paikalla olleet katsojat ovat olleet merkittävässä vaarassa lukuisten suurien ilotulitteiden räjähtäessä ihmisjoukossa.

Poliisit eivät kyenneet keskeyttämään hengenvaarallista mellakointia, joten ne tyytyvät ainoastaan seuraamaan tilannetta ja ajelemaan ympäri aluetta.

Viihdeuutiset

Saara Aallon Helsingin yllätyskeikka huipentuu näyttävästi

Suomalainen laulajasensaatio Saara Aalto esiintyy hetken kuluttua kansanjuhlassa Helsingin Senaatintorilla, jonne hän paljasti saapuvasta vasta eilen illalla. Paikalla on jo nyt tuhansia ihmisiä odottamassa suosikkilaulajan keikkaa.

Staran saamien tietojen mukaan paikalla on myös muhkea kattaus pyrotekniikkaa, eli hetken kuluttua muun muassa YLE Areenassa suorana lähetyksenä nähtävässä esiintymisessä nähdään myös näyttäviä räjähdyksiä. Pyrotekniikkaa ammutaan Helsingin ydinkeskustan taivaalle kirkon portaiden yläosassa olevalta kiveykseltä käsin. Paikalle on jo ennen Saaraa saapunut tuhansien fanien lisäksi esimerkiksi Joulupukki.

Saaran noin vuorokauden kestävä Suomen visiitti kuvataan X Factor -tuotantotiimillä ja esitetään ensi viikonloppuna miljoonille katsojille. Kuvaukset olivat käynnissä jo muun muassa lentokoneessa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä, jonne Saara Aalto saapui kuvausryhmän ja ohjelman juontajan kanssa tänään iltapäivällä.