Michael Jacksonin tappajalta vaaditaan 100 miljoonaa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Poptähti Michael Jacksonin kuolemaan liittyvä oikeudenkäynti päättyi äskettäin tuomion julistamiseen. Oikeus katsoi laulajan henkilääkäri Conrad Murrayn syylliseksi supertähden tappoon. Murray on parhaillaan erikoistarkkailussa itsetuhoisten ajatustensa takia.

Nyt syyttäjien kerrottiin vaativan Conrad Murraylta 100 miljoonaa dollaria korvausta Michael Jacksonin lapsille. TMZ-sivuston saamien dokumenttien mukaan syyttäjä on pyytänyt, että tuomari määräisi henkilääkärin maksamaan korvaussumman. Syyttäjän mukaan lapset ovat nimittäin oikeutettuja palkkioihin ja voittoihin, jotka he menettivät isänsä kuoleman myötä.

Dokumenttien mukaan Michael Jackson olisi tienannut This Is It -kiertueestaan 100 miljoonaa dollaria. Jackson kuitenkin menehtyi traagisesti kiertueen suunnitteluvaiheessa. Poptähden tappaneen Murrayn vankilatuomion pituus julistetaan ensi viikolla ja hän voi joutua kaltereiden taakse neljäksi vuodeksi. Edesmenneen poptähden veljen Jermaine Jacksonin mielestä neljä vuotta vankeutta taposta on aivan liian ”lepsu” tuomio.

Oikeudenkäynti oli poikkeuksellisen pitkä, sillä pääkäsittely alkoi vasta kaksi ja puoli vuotta kuoleman jälkeen ja asiaa istuttiin tuomioistuimessa kuuden viikon ajan. Michael Jacksonin fanit odottivat tuomiota oikeustalon ulkopuolella äityivät raivokkaisiin suosionosoituksiin, kun tieto päätöksestä annettiin. Conrad Murray puolestaan murtui kyyneliin ja hänet kuljetettiin suoraan rangaistuslaitokseen.