Sinkkuelämää-tähti shokeerasi: ”Homoseksuaalisuus on valinta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sinkkuelämää-televisiosarjasta tunnettu näyttelijätär Cynthia Nixon on elänyt jo pitkään avoimesti homoseksuaalissa suhteessa. Hän ja lesbopartnerinsa Christine Marinoni saivat taannoin perheeseensä poikavauvan.

Sinkkuelämää-sarjassa ja sarjaan pohjautuvissa elokuvissa Mirandaa näyttelevä Nixon on elänyt parisuhteessa Marinonin kanssa vuodesta 2004, jolloin hän astui kaapista elettyään sitä ennen pitkään heterosuhteessa. Nyt hän on järkyttänyt monet The New York Times -lehdelle antamallaan lausunnolla, joka on teilattu rajusti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

– Olen ollut hetero ja olen ollut homoseksuaali. Homoseksuaali on parempi. He yrittivät saada minua muuttumaan takaisin heteroksi, koska heidän mielestään homous voi olla oma valinta. Ja minulle se onkin valinta, Cynthia Nixon totesi The New York Times -lehdelle.

Ymmärrän, että monille se ei ole valinta, mutta kukaan muu ei voi määritellä mitä homoseksuaalisuus minulle merkitsee. Tietty osa yhteiskuntaamme on hyvin huolissaan siitä, että sitä ei nähdä valintana, koska jos se on oma valinta, niin siitä voisi päästä myös eroon.

Cynthia Nixonin ja Marinonin perheeseen kuuluu tuoreen poikavauvan lisäksi Nixonin kaksi lasta tämän edellisestä suhteesta. Nixon ja tätä vuotta nuorempi Marinoni kihlautuivat vuonna 2009.