Madonna puolustaa rivoa videotaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Madonna tuli aikoinaan tunnetuksi musiikkinsa lisäksi myös rajuista tempauksistaan, joissa uskontoa ja paljasta pintaa ei säästelty. Laulajan uuden Girl Gone Wild -singlen video julkaistiin juuri YouTubessa, mutta videopalvelu antoi sille 18 vuoden ikärajan.

YouTube on ilmoittanut muuttavansa videon ikärajaa, jos sitä sensuroidaan huomattavasti. Madonnan tuotantoyhtiölle on toimitettu lista kohtauksista, joita pitää muokata. Nyt popin kuningatar on kommentoinut kohua ensimmäistä kertaa.

– Minun kuuluisi olla villiintynyt tyttö videolla! Miten voit olla villi ilman seksuaalisesti vihjailevia liikkeitä? Tätä ihmisten kannattaisi kysellä toisiltaan, kertoo Madonna Late Night with Jimmy Fallon -ohjelman haastattelussa, joka tehtiin Facebook-sivuston kautta.

Videolla nähdään alastomuutta ja miehiä, jotka hierovat jalkoväliään. Madonna on kohdannut samanlaisia kohuja aikaisemminkin esitystensä ja musiikkivideoidensa tiimoilta. Vuonna 1990 MTV-kanava esimerkiksi kieltäytyi esittämästä laulajan Justify My Love -musiikkivideota.

Madonnan levyjä on myyty maailmanlaajuisesti huimat 230 miljoonaa kappaletta. Hän onkin maailman menestynein naisartisti single- ja albumimyynnillään. Yksi tähden viimeisimmistä isoista hiteistä on Hung Up -single, jota myytiin maailmanlaajuisesti yhdeksän miljoona kappaletta.