Kotibileet pieleen – 400 vierasta Facebookin kautta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on noin 900 miljoonalla käyttäjällään kuin internet internetin sisällä. Valtava käyttäjäjoukko mahdollistaa monenlaiset viraalit tempaukset, joissa ihmiset voivat kokoontua yhdessä vaikkapa vuosisadan bileisiin. Yhteisöllisyydellä voi kuitenkin olla myös kääntöpuolensa.

Nyt erikoinen tilanne on sattunut Britanniassa, kun tieto 16-vuotiaan teinipojan syntymäpäivistä levisi Facebookissa. Epäonninen poika saikin juhliinsa yllättävät 400 vierasta, jotka hajoittivat tämän vanhempien kodin. Bradley McAnulty -niminen poika oli alunperin kutsunut juhliinsa noin 30 vierasta. Tieto juhlista levisi kuitenkin salamannopeasti Facebookissa ja pian sadat ihmiset tiesivät siitä.

Juhlimaan tullut ihmisjoukko hajoitti McAnultyn kodin ikkunan, takaoven ja pensasaidan sekä repi verhot ikkunoista. Juhlien kauhut pelottivat myös perheen naapurustoa, kun nuoret hyppivät autojen päällä ja ajelivat edestakaisin skoottereillaan. Osa nuorista myös virtsasi ihmisten puutarhoihin. Poliisit soitettiin paikalle ja heidän piti käyttää megafoneja saadakseen ihmisjoukon hajaantumaan paikalta.

– Tieto juhlista alkoi levitä, kun muutamat ystävät kysyivät saisivatko he tuoda ystävänsä juhliin. Annoin luvan ja ihmiset alkoivat levittää tietoa internetissä. On pelottavaa, kuinka nopeasti talo täyttyi ihmisistä, kertoo Bradley McAnulty The Sun -lehdelle.