Robotista tehtiin vanginvartija

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Teknologian avulla ihmiset ovat keksineet monenlaisia helpotuksia elämäänsä. Nyt on luotu keksintö, joka saattaa jättää vanginvartijat tulevaisuudessa tarpeettomiksi. Eteläkorealaisessa vankilassa on nimittäin aloittanut työnsä maailman ensimmäinen vanginvartijarobotti.

Verkossa leviävällä videolla nähdään, kuinka robotti vahtii vankeja ominaisuuksiensa avulla. Robotti kykenee muun muassa aistimaan vankien tunnetilan ja tarkkailemaan heidän käytöstään. Laitteessa on esimerkiksi 3D-kamera, jolla se nauhoittaa kaiken näkemänsä.

Robotti on suunniteltu niin, että se raportoi välittömästi kaikesta häiritsevästä mitä se havaitsee. Robottia kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa oikeassa ympäristössä. Keksinnön uskotaan vähentävän vankien itsemurhia ja tappeluita.