Homoikonin valtikka uudelle poptähdelle – Lady Gaga jäi kakkoseksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Laulajatähti Adele oli äskettäin pitkään tauolla, sillä hänen äänihuulistaan leikattiin hyvälaatuinen kasvain. Supertähdeksi 21-albumillaan noussut laulaja joutui alkukeväästä kohun kohteeksi kun kuuluisa muotisuunnittelija Karl Lagerfeld haukkui tähteä julkisesti lihavaksi.

Sittemmin Lagerfeld on jo tehnyt anteeksipyytävän eleen lahjoittamalla ihailemalleen laulajatähdelle luksuslaukkuja. 23-vuotiaasta neitokaisesta pitävät muutkin kuin muotisuunnittelijat, sillä Adele on nyt äänestetty Isossa-Britanniassa popmusiikin homoikoniksi, kertoo The Sun -lehti. Homoikoniksi kutsutaan julkkista, joka on noussut erityisesti homojen suosioon.

Homoille suunnatun Gaydar-radioaseman Pop Artist of the Year -palkinnon voittanut laulajakaunotar voitti kisassa toiseksi tulleen Lady Gagan 36 prosentilla annetuista 4.000 äänestä. Adele saikin huimat 55 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Samaisen äänestyksen yhteydessä vuoden julkkikseksi äänestettiin homo rugbynpelaaja Gareth Thomas.

– Adelella on lukuisia Grammyja ja Brit Awardseja, mutta tämä on se kunnianosoitus, jota hän on odottanut, hehkuttaa Gaydarin ohjelmavastaava Robin Crowley The Sunille.

Adele on seurustellut jo viime kesästä asti Simon Koneckin kanssa. Supertähden salatun miesystävän uutisoitiin äskettäin olevan keskellä eroprosessia ex-vaimonsa kanssa. Adelesta ja Simonista ikuistettiin aiemmin tänä vuonna ensimmäisiä yhteiskuvia. Äskettäin Adelen isoäiti antoi julkisuudessa siunauksensa rakastavaisten onnelle. Supersuositun poptähden kerrotaan julkaisevan uutta musiikkia vielä tämän vuoden aikana.