Kädetön pikkutyttö yllätti – voitti käsialakilpailun

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kerroimme äskettäin yksikätisestä jalkapallomaalivahdista, joka vammastaan huolimatta loistaa futiskentällä. Nyt otsikoihin on noussut ilman käsiä syntynyt amerikkalaistyttö, joka on kaikkien hämmästykseksi voittanut palkinnon erinomaisesta käsialastaan.

Pittsburgh Post-Gazette -lehti kertoo sivuillaan, kuinka seitsemänvuotias Annie Clark häikäisee kauniilla käsialallaan. Wilson Christian Academy -koulua käyvä tyttö voitti viime viikolla maanlaajuisen käsialakilpailun invalidioppilaiden osion. Tämä oli ensimmäinen vuosi, jolloin palkintoja jaettiin myös kehitysvammaisille oppilaille.

Vaikka Annie syntyikin ilman molempia käsiään, onnistuu hän kuitenkin kirjoittamaan puristamalla kynän kädentynkiensä väliin. Tytön vanhemmat Tom ja Mary Ellen Clark kertovatkin tytön olevan erittäin päättäväinen ja omavarainen. Pikkutyttö osaa myös ruokkia ja pukea itsensä ilman apua. Myös saksilla leikkaaminen ja varpaankynsien lakkaaminen sujuu nokkelalta Annielta mainiosti.

– Hän osaa ajaa pyörällä. Hän ui. Hän on vain päättänyt, että ei ole mitään, johon hän ei pystyisi, kertoo ylpeä isä tyttärestään lehdelle.