Naisella ällistyttävä vaiva – itkee kristallikyyneleitä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalta löytyy mitä erilaisimpia sairauksia, joista osa aiheuttaa omituisia oireita. Erään brittiläisen naisen sairaus tuo mieleen prinsessasadut, sillä hän itkee kristallisia kyyneleitä. Jody Smith -nimisen naisen mukaan vaiva on kuitenkin äärimmäisen tuskallinen.

35-vuotias perheenäiti kärsii harvinaisesta perinnöllisestä sairaudesta nimeltä cystinosis, joka aiheuttaa cystine-nimisen aminohapon liiallisen kehittymisen. Sairauden ansiosta naisen itkiessä hänen kyynelkanavistaan tulee kristallisia kyyneleitä.

– Lääkärin ja mieheni mielestä kristallit näyttävät kauniilta timanteilta, mutta ne sattuvat todella paljon ulos tullessaan. Sairaus on hirveä varsinkin, kun aurinko paistaa silmääni. Se tuntuu siltä, kuin minulla olisi hiekkaa silmissäni, kertoo Jody Smith The Sun -sivustolle.

Smithin sairauteen ei ole parannuskeinoa, ja se vaikuttaa munuaisten toimintaan. Nainen on käynyt läpi jo kaksi munuaistensiirtoa. Smith on lääketieteellinen ihme, sillä lääkärit ennustivat hänen kuolevan jo teini-iässä. Naisella on sairauteen lääkkeet, jotka eivät kuitenkaan hänen mukaansa auta. Hän etsiikin parannuskeinoa erikoiseen tilaansa.