Robin Gibbin parantuminen hämmästyttää lääkäreitä – heräsi koomasta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

The Bee Gees lukeutuu yhä maailmanhistorian suosituimpiin discoyhtyeisiin. Äskettäin yhtyeen miljoonat fanit saivat suru-uutisen, sillä discotähti Robin Gibbin kerrottiin vajoneen vakavan sairauden takia koomaan. Nyt muusikon tilassa on kuitenkin tapahtunut muutoksia.

Discolegendan terveydentilasta kuullaan nimittäin erittäin hyviä uutisia, sillä Female First -sivuston mukaan hän on herännyt koomastaan. 62-vuotias Gibb on ollut pitkään sairaalahoidossa, sillä hänellä havaittiin muutama vuosi sitten sekä maksa- että paksusuolensyöpä. Äskettäin muusikko sairastui lisäksi keuhkokuumeeseen, minkä seurauksena hän vajosi koomaan – josta hän on nyt lääkäreiden yllätykseksi herännyt.

Vielä viime viikolla lääkärit varoittelivat Gibbin perhettä, että muusikko ei ehkä enää koskaan heräisi koomastaan. Nyt ihmeparantumisen merkeissä discotähti on hereillä, ja hän pystyy jopa puhumaan. Muusikon kerrotaan kuitenkin olevan yhä edelleen erittäin heikossa kunnossa.

Vuonna 1958 perustettu The Bee Gees teki vuonna 1977 discomusiikin historiaa Saturday Night Fever -elokuvan myötä, sillä yhtye levytti elokuvaan useita discomusiikin ikivihreitä klassikoita. Niistä Stayin Alive, Night Fever ja How Deep Is Your Love viitoittivat discomusiikin tulevaisuutta ja soivat yhä edelleen päivittäin sekä discoissa että radioaalloilla. Kaikki kolme kappaletta nousivat aikoinaan Yhdysvaltojen singlelistan ykkösiksi. Elokuvan soundtrack myi 15-kertaista platinaa ja pysyi Yhdysvaltojen albumilistalla huikeat 120 viikkoa.