Hurjapää ylitti kanjonin ilman turvavälineitä: ”Täysin sekopäinen tyyppi”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ihmiset keksivät usein kaikenlaisia huimia tapoja saadakseen adrenaliininsa virtaamaan. Perinteinen keino jännitystilanteiden aikaansaamiseksi on erilaiset urheilulajit. Nyt otsikoihin on noussut amerikkalaismies, joka saa jännityksensä nuorallakävelyä muistuttavasta harrastuksestaan.

The Sun -lehti kerto, kuinka Dean Potter -niminen hurjapää kävelee nailonista valmistettua köyttä pitkin huimissa korkeuksissa. Harrastus eroaa nuorallakävelystä siten, että toisin kuin nuorallakävelyssä käytetty köysi, Potterin käyttämä köysi antaa periksi – tehden siitä vielä haastavamman kävelyalustan.

Nyt mies on noussut otsikoihin käveltyään 41 metrin matkan kiinalaisen kanjonin poikki 1.800 metrin korkeudessa. Katso kuvat tästä.

Tuoreissa kuvissa mies nähdään suorittamassa huimaa temppuaan paljain jaloin ja musiikkikuullokkeet korvilla. Hurjapää tasapainoili temppunsa aikana vain kaksi senttimetriä leveällä köydellä, eikä hän käyttänyt minkäänlaisia turvavälineitä suorituksessaan. 40-vuotias Dean onkin maailmankuulu extreme-lajien harrastajien keskuudessa. Vuonna 2010 mies esimerkiksi otti nimiinsä maailman pisimmän BASE-hypyn suorittajan tittelin, sillä hän leijui yläilmoissa lähes seitsemän kilometriä pituisen matkan.