Huumevalistusta vuodelta 1988: ”Pelottavan huonoa” – katso video

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni varmasti muistaa kouluajoiltaan valistusvideot, joiden avulla lapsia yritetään kannustaa terveellisiin ja turvallisiin elämäntapoihin. Nyt pinnalle on pulpahtanut oikea kasariklassikko, nimittäin amerikkalainen marijuana-valistusvideo vuodelta 1988.

Lievästi sanottuna tavanomaisista valistusvideoista poikkeava video yrittää valistaa alakouluikäisiä lapsia marijuanan vaaroista. Youtube-video on osa 62 minuuttia kestävää, Fast Forward Future -nimistä huumevalistusvideota, kertoo Laughing Squid -sivusto. Kyseisellä videolla valistettiin lapsia huumeiden vaaroista New Jerseyn osavaltiossa Yhdysvalloissa vuonna 1988.

Valistusvideo onkin ottanut teemakseen jonkinlaisen transsin, jossa videolla nähtävät ihmiset hokevat ”I’m here, find me”. Aivan selväksi ei kuitenkaan käy, missä he ovat tai miksi heidät tulisi löytää. Kyseessä onkin ehkä yritys ilmaista marijuanan vaikutuksia aivotoimintaan, mutta videolla nähtävä vanhahko mies hokemassa ”I’m inside you, I’m here, find me”, vaikuttaa kylläkin valistavan sijaan erittäin omituiselta.