Jasper Pääkkönen raivostui kauppaketjulle – kohu paisuu edelleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin mahdollisuudet asioihin vaikuttamiseen tulevat usein yllätyksenä varsinkin niin sanotun vanhan koulukunnan ihmisille. Nykyisin verkkomediat ja sosiaalinen media voivat nimittäin saada aikaan ilmiöitä jo yhdessä päivässä. Tuoreimmassa ilmiössä kritiikki kohdistuu merkittävään kotimaiseen kauppaketjuun.

Suosittu suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen esitti S-ketjulle Facebookissa suunnatussa palautekirjeessään paheksuntansa siitä, että ketju myy yhä Itämeren uhanalaista lohta toisin kuin esimerkiksi kilpaileva K-ketju. S-ketju puolusteli toimiaan sillä, että Itämeren lohta on laillista kalastaa ja myydä. Selitys ei kuitenkaan Pääkköselle riittänyt.

– Omalta osaltani voin todeta, että tämän pöyristyttävän ratkaisunne vuoksi tulen jatkossa vähentämään S-ryhmän palvelujen käytön ehdottomaan minimiin, Pääkkönen kirjoitti ja sai nopeasti joukon muita julkkiksia samalle kannalle.

Sittemmin asia saanut huikeat mittasuhteet, sillä tieto S-ketjun toimista on levinnyt nopeasti. Pääkkösen taakse ovat tulleet vapaa-ajan kalastajat ja lukuisia nimekkäitä tukijoita.

– Kaikki tutkijat ovat sitä mieltä, että Itämeren lohi on erittäin uhanalainen. Miten vaikea on ymmärtää, että kalastajilla ei pian ole mitä pyytää, kalastusoppaaksi kouluttautunut televisiotähti Mikko ”Peltsi” Peltola puolestaan kirjoitti.

Tuloksena on valtava netti-ilmiö, jossa on viritelty myös S-ketjua koskevaa boikottia. Eilen Helsingin Sanomat kertoi, että S-ketju ei aio lopettaa Itämeren lohen myyntiä. Jasperin palautekirjeestä uutisoi ensimmäisenä The Voice.