Mies esitti kuollutta äitiään – 25 vuoden vankeustuomio uhkaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Rikollisten ovat tunnetusti valmiita yrittämään toinen toistaan omituisempia huijauksia saadakseen rahaa. Nyt näitä huijastapauksia on ilmennyt taas yksi lisää, sillä eräs amerikkalaismies on jäänyt kiinni esiinnyttyään kuolleena äitinään kuuden vuoden ajan.

Daily Mail -lehti kertoo newyorkilaisesta Thomas Prusik-Parkinista, jota syytetään kuolleena äitinänsä esiintymisestä ja 115.000 dollarin, eli yli 87.000 euron, nostamisesta erilaisina tukina. Miehen kerrotaan pukeutuneen äitinsä vaatteisiin, laittaneen päähänsä peruukin, meikanneen itsensä ja kävelleen kävelykepin avulla nostaakseen äitinsä nimissä esimerkiksi tämän sosiaaliavustuksia ja vuokratukia.

Miehen äiti kuoli 73-vuotiaana vuonna 2003, mutta koska Prusik-Parkin ilmoitti hautaustoimistoon äidilleen väärän syntymäajan, ei vanhuksen kuolema koskaan rekisteröitynyt hänen tietoihinsa. Näin poika pystyi nostamaan valeasunsa avulla äitinsä tukia vuoteen 2009 asti, jolloin hänen huijauksensa paljastui. Nyt kuolleen äidin esittäminen kuitenkin kostautuu amerikkalaismiehelle, sillä hän voi saada jopa 25 vuoden vankeustuomion rikoksestaan.

– Pitelin äitiäni kun hän kuoli ja hengitin sisään hänen viimeisen henkäyksensä, eli minä olen äitini, erikoisen huijarin kerrotaan selittäneen poliiseille pidätyksensä yhteydessä.