Kohututkimus: Nettiaktiivien aivot surkastuvat kuin narkomaaneilla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköisten tietoverkkojen aikakaudella ihmisten välinen kommunikaatio ja tiedon hakeminen on helpottunut huimasti aikaisemmasta. Kehityksellä ei ole kuitenkaan ainoastaan positiivisia vaikutuksia ihmisiin, sillä tutkimuksen mukaan liiallinen internetin käyttäminen surkastuttaa aivoja.

Plos One -verkkojulkaisu kertoo tutkimuksesta, jossa tutkittiin paljon verkossa aikaansa viettäviä opiskelijoita. Tutkimuksen tulokset olivat huolestuttavia, sillä opiskelijoiden aivoissa havaittiin selviä eroavaisuuksia verrattuna vähemmän aikaansa verkossa viettävien aivoihin. Kaiken lisäksi muutokset eivät olleet lainkaan positiivisia.

Internetiä paljon käyttävien aivot olivat jopa 20 prosenttia pienemmät kuin verrokkiryhmänsä, ja ajan kanssa surkastuminen vain paheni. Aiemmin vastaavia muutoksia on havaittu lähinnä narkomaaneilla.