Tutkimus yllätti: Aikuiset nukkuvat yhä pehmolelun kanssa!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni on varmasti nukkunut lapsuudessaan pehmolelu kainalossaan. Joillakin pehmoleluilla voi olla suurtakin tunnearvoa, jos ne ovat esimerkiksi kiertäneet suvussa vuosikymmenien ajan. Nyt erään verkkokaupan tekemä tutkimus on selvittänyt yllättäviä piirteitä aikuisten nukkumistottumuksista.

QVC-verkkokaupan tekemään tutkimukseen osallistui 1.000 aikuista, jotka kertoivat kyselyn muodossa nukkumistavoistaan. Jopa yksi kuudesta tutkimukseen osallistuneista aikuisista myönsi nukkuvansa edelleen pehmolelun kanssa. Neljä prosenttia kyselyyn vastanneista puolestaan kertoi nukkuvansa aina valot päällä.

Tutkimuksessa selvisi myös, kuinka aikuiset huolehtivat sänkynsä tai nukkumapaikkansa hygieniasta. 16 prosenttia tutkimukseen osallistuneista aikuisista kertoi nukkuvansa samoissa lakanoissa kuukauden ajan. Yksi viidestä ei puolestaan vaihda koskaan itse lakanoitaan, vaan toivovat kumppaninsa tekevän likaisen työn.