Merestä löydettiin harvinainen luonnonoikku – saatiin videolle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes jokaisessa eläinlajissa tavataan joskus myös albiinoja yksilöitä, eivätkä tappajavalaat ole tuoreen havainnon mukaan poikkeus. Nyt on nimittäin saatu ensimmäistä kertaa todisteita valkoisesta tappajavalaasta luonnossa.

Jäävuoreksi nimitetty yksilö saatiin kuvattua Itä-Venäjällä Kamchatkan rannikolla. Urokseksi tunnistetun valaan oletetaan olevan väriä lukuunottamatta täysin terve yksilö, joka elää normaalia elämää ryhmässään. Monissa muissa lajeissa albiinot yksilöt eristetään ryhmästä ja ne joutuvat tulemaan toimeen omillaan.

Kuva: Far East Russia Orcas Project

Whale and Dolphin Conservation Societyn tutkijat saivat kuvattua albiinovalaan videolle. Ensimmäisen kerran valkoinen tappajavalas nähtiin, kun sellainen syntyi eläintarhassa Kanadassa vuonna 1972. Se kuitenkin kuoli pian syntymänsä jälkeen.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat