Tutkimus: Vasta 24-vuotiaat ovat aikuisia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Monelle nuorelle 18 vuoden ikä tuntuu aikuisuuden rajapyykiltä sen tuomien laillisuuksien vuoksi. Nyt erään lääketieteen lehden tekemän tutkimuksen mukaan täysi-ikäisyyden saavuttaneet nuoret eivät voi kutsua itseään aikuisiksi moneen vuoteen.

The Lancet -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan alle 24-vuotiaat eivät nimittäin ole aikuisia. Tutkijat selvittivät, että ihmisen aivot ovat täysin kehittyneet vasta 24 vuoden iässä. Tutkimustulosten mukaan 18 vuotta täyttäneiden nuorten aivot eivät ole ”valmiina” ottamaan vastaan täysi-ikäisyyden tuomia riskejä, kuten alkoholikäyttäytymistä.

Tutkimuksen mukaan kahdenkympin alkutaipaleella olevat nuoret ajautuvat enemmän onnettomuuksiin kuin vanhemmat ihmiset. Lisäksi alle 24-vuotiaat nuoret voivat altistua vanhempia helpommin epäterveellisin elämäntapoihin. Teineiksi kutsutut nuoret altistuvat myös vanhempia helpommin esimerkiksi verkkokiusaamiseen ja internet-riippuvuuteen.

Tutkimuksen mukaan brittiläisten teinien terveyskäyttäytyminen on huonoimmasta päästä. Jo 13-vuotiaiden nuorten nimittäin tiedetään juovan alkoholia Britanniassa. Yksi viidestä britannialaisesta nuoresta juo alkoholia viikoittain. Melbournen yliopiston professorin George Pattonin mukaan nuorten terveyskäyttäytyminen on huolestuttavaa, sillä nuoret ihmiset ovat niitä, jotka ”muovaavat tulevaisuutemme”.