Facebookissa ei kannattaisi aivan kaikkea julkaista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebookilla on nykyisin jo yli 900 miljoonaa käyttäjää, joten joukkoon mahtuu aina myös sellaisia käyttäjiä, jotka eivät ymmärrä kuvien olevan pääosin julkisia. Lukemattomat ihmiset ovatkin jääneet kiinni huijauksesta Facebookin ansiosta.

Nyt eräs englantilainen 24-vuotias perheenäiti on jäänyt kiinni avustusten huijaamisesta. Kahden lapsen äiti oli ilmoittanut viranomaisille olevansa yksinhuoltaja. Facebookissa julkaistut lomakuvat Egyptistä kuitenkin paljastivat, että tilanne oli todellisuudessa toinen. Kuvissa nainen poseerasi kalliissa hotellissa ja nähtävyyksien edessä.

Nainen joutui maksamaan takaisin valtiolle saamansa 45.000 euroa ja lisäksi hänet tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen ja 200 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Nainen jäi kiinni The Sun -lehden Beat The Cheat -kampanjan avulla.