Stara vankila

Matkailu

Pahamaineinen vankila muutetaan hotelliksi – teloitetut kummittelevat edelleen

Cornwallissa sijaitseva Bodminin vankila on yksi Britannian pahamaineisimmista paikoista. Vanhassa vankilassa on raportoitu runsaasti paranormaalia toimintaa, ja siellä on vieraillut aikoinaan jopa Most Haunted -televisio-ohjelman kuvausryhmä. Vankila aiotaan muuttaa nyt hotelliksi.

Bodminin vankila toimi vuosien 1779-1909 välillä. Vankilassa teloitettiin yli 60 vankia, ja sen on sittemmin kerrottu olevan yksi eniten kummittelevista paikoista Brittein saarilla. Nyt arkkitehtitoimisto Twelve Architects on esitellyt suunnitelman, jonka avulla vankila muutetaan majoitusalan bisnekseksi. Rakennustyöt aloitetaan ensi vuonna.

Vankilan vanhat sellit kunnostetaan ja muutetaan hotellihuoneiksi. Vankilassa järjestetään museokierroksia, ja vieraat voivat tulevaisuudessa yöpyä samalla alueella. Hotellin sisustuksessa käytetään vankilan ympäristölle ominaisia sävyjä ja materiaaleja. Olemassa olevia rakennuksia kunnostetaan, uusia rakennetaan ja lopputuloksena on mittava tapahtuma-alue 63-huoneisen hotellin kera.

architectsjournal.co.uk

Ohhoh!

Isä ja tytär rakastuivat – saivat kaksi lasta

Uuden-Seelannin oikeus on määrännyt 23-vuotiaalle naiselle ja 37-vuotiaalle miehelle kahden vuoden lähestymiskiellon. Syynä on parin sukulaissuussuhde. Mies on naisen biologinen isä.

Uusiseelantilainen mies oli harrastanut 14-vuotiaana seksiä kasvattajaäitinsä kanssa. Tällöin 30-vuotias äitipuoli oli tullut raskaaksi ja synnyttänyt tytön. Stuff-julkaisun mukaan tytön ja hänen siittäjänsä tiet kohtasivat 16 vuotta myöhemmin. He rakastuivat ja perustivat perheen siitäkin huolimatta, että mies oli 16-vuotiaan naisen biologinen isä. Pariskunta sai kaksi lasta, joista toinen kuoli kolmen kuukauden ikäisenä.

Heidän toinen lapsensa on nyt viisivuotias. Pariskunta tuomittiin Dunedin käräjäoikeudessa kahden vuoden valvontaan, jolloin heidän tapaamisensa on kiellettyä. Lisäksi he joutuvat käymään terapiassa. Muinaisessa Egyptissä insesti oli yleinen ja jopa hyväksyttävä tapa, jolloin sukuun ei päässyt rahvaiden verta. Nykyisin sukurutsaus on useimmissa maissa laitonta.

Viihdeuutiset

Vuosikymmenen tyhmimmät rikolliset? Tässä 10 nolointa tapausta

Maailmalta kantautuu aina mitä uskomattomimpia tahallaan ja vahingossa tehtyjä rikoksia. Nyt Huffington Post on listannut vuoden 2014 tyhmimmät rikokset, joissa on mukana monta Starankin uutisoimaa tapausta.

1. Kannabisbrowniet

Teini toi kouluun erityisiä kannabiksella tuunattuja brownie-leivonnaisia. Hänen harmikseen opettaja halusi maistaa herkullisen näköisiä suklaaleivoksia. Kun leivoksissa ollut kannabis alkoi vaikuttaa opettajaan oppilas sai syytteen huumeen hallussapidosta, pahoinpitelystä ja huolimattomasta vaaraan asettamisesta.

2. Liian äänekäs seksi

Englantilainen Caroline Cartwright sai syytteen häirittyään naapureita liian äänekkäällä seksillä. Caroline ja hänen miehensä olivat saaneet naapureilta yli 30 valitusta siitä, miten kovaääninen Caroline on.

3. Ylinopeus

19-vuotias Ryan Quinn ajoi autolla ylinopeuskameraan ja tallensi siihen järkyttävän korkean lukeman 205 kilometriä tunnissa.

4. Rattijuopumus parkkeeratussa autossa

Floridalainen 60-vuotias France Riney sai syytteen rattijuopumuksesta, kun hän istui parkkeeratussa autossaan kuskin paikalla. Poliisi oli yrittänyt jututtaa häntä samalla, kun nainen joi raakaa vodkaa ratin takana.

5. Näpistelijät jäivät kiinni ajaessaan ympyrää

Kaksi näpistelijää jäi poliisille kiinni Idahossa. He olivat pakomatkallaan autossa ajaneet tiettyä reittiä ympäri uudelleen ja uudelleen, jonka vuoksi poliisien oli helppo ottaa heidät kiinni laittamalla tienvarrelle renkaat puhkovan piikkimaton.

6. ”Pidätyskuvani on söpö”

18-vuotias tyttö jäi kiinni huumeiden hallussapidosta. Hän piti pidätyskuvaansa niin hyvänä, että jakoi sen omalla Twitter-tilillään.

7. Masturboiva urakoitsija

Pariskunta sai kotinsa urakoitsijan kiinni housut alhaalla masturboimasta, koska olivat asentaneet taloon turvakamerat. Talon omistajat taisivat olla liian häpeissään myös itse urakoitsijansa tekosista ja iskivät hänelle syytteen tikapuiden varastamisesta.

8. Multimiljonääri virtsalla

71-vuotias multimiljonääri Robert Durst ei ilmeisesti ehtinyt löytää vessaa, kun hänet yllätti hätä. Hän virtsasi apteekin makeishyllylle ja tuli sen vuoksi pidätetyksi.

9. Seksi julkisella paikalla

Eräs pariskunta oli harrastanut seksiä julkisella paikalla roskisten välissä ja ohikulkija oli napannut heistä kuvan ja jakanut sen instagramissa. Poliisit etsivät kyseistä paria tämän kuvan avulla.

10. Steven, Stephen, Stevin?

Mies ja hänen kaksi poikaansa pidätettiin, kun he olivat hyökänneet toisen miehen kimppuun hautajaisissa mailaa ja putkia käyttäen. Pidätyksen yhteydessä oli sekavaa, kuka oli tehnyt mitäkin, kun miesten nimet olivat niin samankaltaisia. Isä oli nimeltään Steven ja pojat Stephen ja Stevin.