MTV3 aloittaa ilmaiset HD-lähetykset – näin saat uuden kanavan näkyviin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ollaan hiljalleen siirtymässä teräväpiirtolähetyksiin, vaikka ohjelmista vasta vain murto-osa tehdään HD-tasoisena. Suunta on kuitenkin oikea, ja nyt myös MTV3 ryhtyy jakamaan omaa teräväpiirtokanavaansa ilmaiseksi – ainakin toistaiseksi.

Uusi ilmaiskanava MTV3 HD alkaa näkyä huomisesta lähtien antenniverkossa Digitan D-kanavanipun kanavapaikalla 23. Kanavat tulee virittää uudelleen, että uusi tulokas saadaan televisioruutuihin.

MTV3 HD -kanavalla nähdään kevään ja kesän aikana esimerkiksi uutuussarja Itämeri, jossa Heikki Paasonen ottaa selvää Itämeren nykytilasta, realitysarja Karavaanarit sekä Subilta tutuksi tullut komediasarja Ketonen & Myllyrinne. Ulkomaisesta ohjelmistosta HD-laadulla nähdään rikossarja Jälkiä jättämättä.

Kaapeli-, IPTV- ja satelliittiverkkojen osalta HD -kanavien näkyminen vaatii katselukortin ja mahdollisesti HD-vastaanottimen ja katselukortin linkityksen keskenään. Näkyvyyden voi varmistaa omalta operaattorilta, josta saa myös lisätietoja MTV3 HD -kanavan saatavuudesta kaapeli- ja IPTV-verkoissa.