Näin helposti huijaat kasvontunnistusta – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tekniikka kehittyy koko ajan huimaa vauhtia, ja samalla myös kuvantunnistuksen tekniikat ovat ottaneet valtavia harppauksia. Näkyvimmin tämä tulee esiin Facebookin ja digikameroiden kykynä tunnistaa käyttäjien kasvoja.

Tekniikka ei ole kuitenkaan erehtymätöntä, kuten edellä mainittujen sovellusten toiminnasta on saatu usein huomata. Lisäksi kuvantunnistukselta on suhteellisen helppo välttyä, kun tietää siihen oikeanlaiset keinot. Tunnistamisen estämiseksi ei nimittäin tarvita mielenosoittajilta tuttuja kasvot peittäviä naamareita tai maskeja, sillä homman voi hoitaa tyylikkäämminkin.

Eräs toimivaksi havaittu tapa on tehdä kasvoista ”ei-kasvomaiset” maalaamalla yksinkertaisia geometrisiä ja hyvin erottuvia kuvioita esimerkiksi poskeen, CNN raportoi. Silloin tekniikka ei tunnista kasvoja lainkaan kasvoiksi, eikä siten myöskään kasvojen omistajaa. Myös esimerkiksi yhden voimakkaan hiussuortuvan ohjaaminen keskelle kasvoja voi estää kasvojen tunnistamisen.

CV Dazzle