Valtava jättiläisrapu ihmetyttää: ”Mistä löytyisi tarpeeksi suuri kattila?”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Rapujuhlat kuuluvat Suomen kesään, joten keitettyjen rapujen maistelu ei ole kuin muutaman kuukauden päässä. Nyt eräs Australiassa pyydetty rapu on välttynyt karmaisevalta kattila-kohtalolta jättimäisen kokonsa vuoksi.

Claude-nimen saanut rapu nimittäin painaa huimat 6,8 kiloa ja se on 38 senttimetriä pitkä. Ravun pyydysti eräs paikallinen kalastaja, joka päätti myydä sen britannialaiseen meriakvaarioon 3.800 eurolla. Ravun uskotaan kasvavan meriakvaariossa noin 13 kiloiseksi. Katso kuvat tästä.

Rapu sijoitetaan Weymouthissa sijaitsevaan Sea Life -merieläintarhaan. Britannian suurimmaksi ravuksi nimetystä Claudesta saisi tehtyä 160 rapukakkua, mutta äyriäisen tulevaisuus on turvattu meriakvaariossa. The Daily Mail -lehden mukaan meriakvaarioon on rakennettu valtava allas Claude-rapua varten.