Mies on elänyt kokonaan ilman rahaa jo 12 vuotta

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni tietää sanonnan raha ei tuo onnea. Joidenkin mielestä ylimääräinen kahiseva ainakin turvaa talouspuolen. Nyt maailmalla ihmetellään erään 51-vuotiaan miehen elämäntarinaa, sillä luolassa asuva Daniel Suelo on elänyt jo 12 vuotta ilman rahaa.

Daniel Suelo päätti luopua rahan käytöstä vuonna 2000 ja muuttaa Yhdysvaltojen Utahissa sijaitsevalle aavikolle. Hän jätti viimeiset rahansa, 30 dollaria, puhelinkoppiin ennen elämänmuutosta. Miehen päätös järkytti etenkin hänen ystäviään ja läheisiään.

Rahasta luopuneen miehen ystävä Mark Sundeen päätti kirjoittaa aavikolla asuvasta ystävästään kirjan. Kirjailija seurasi vuosien ajan Daniel Suelon elämää aavikolla ja kirjoitti muistiinpanoja The Man Who Quit Money -elämäkertaa varten.

Daniel Suelo heitti yli vuosikymmen sitten roskakoriin ajokorttinsa ja passinsa. Hurjan elämänmuutoksensa kokenut mies nukkuu nykyisin luolassa. Hän löysi luolakotinsa muutama vuosi sitten, ja hän muun muuassa kaiversi sinne itselleen sängyn. Mies juo vettä lähteistä ja kylpee puroissa. Daniel Suelon tarina on toiminut inspiraationa monille talousongelmista kärsiville.

– Filosofiani on käyttää vain sitä, mitä meille annetaan ilmaiseksi tai mitä ihmiset hylkäävät. Koko yhteiskuntamme on suunniteltu niin, että ihmisillä pitää olla rahaa, Daniel Suelo kertoi blogissaan.